Evin Cetin. Foto: J Rosendahl.
SOCIALDEMOKRATERNA

Många förslag till S-kongress

Hör mer här
1:03 min

För en tid sedan bjöd socialdemokraterna in länets invånare att komma med frågor och förslag till partiets kongress i helgen. Det här har lett till att 46 inlägg kommer att besvaras och debatteras i morgon. Det är väldigt bra och konkreta frågor och förslag, säger Evin Cetin, 1:e ombudsman för socialdemokraterna i Dalarna.

Gruvindustrin, miljön, småföretagare, högkostnadsskyddet, äldreomsorgen och Fas 3 är några exempel på ämnen i medborgarnas frågor och förslag.

Trams och rasism har lyst med sin frånvaro.

– Det finns väl en fråga som är kopplad till moskéfrågan i Borlänge som är lite negativt laddad, men utöver det har vi inte fått några andra förslag. Och det är jag lite överraskad över, eftersom vi har öppnat upp så brett och gett möjligheter till alla, säger Evin Cetin.

De 46 frågorna och förslagen kommer att besvaras och debatteras under pasrtiets kongress i Rättvik i morgon.

– Vi måste hitta nya former för att föra politisk dialog med invånarna. För politiken får aldrig vara långt bort eller stå utanför den verklighet som människor befinner sig i.

Och satsningen har gett mersmak:

– Ja absolut! Jag märker att både partimedlemmar och andra är glada och positiva. Man vill ju vara ett öppet parti som släpper in människor. Och det här är ett första steg, säger Evin Cetin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".