Foto: SVT.
NY PÅ JOBBET

Byter Dalarna mot Afghanistan

"Det finns en vardag även i Afghanistan"
1:14 min

Anders Rosén, som nu är informationschef på Länsstyrelsen Dalarna, kommmer efterträda Lasse Bengtsson som informationsstrateg för Svenska Afghanistankommittén i Afghanistan. Det känns väldigt spännande och inspirerande, säger Anders Rosén.

– Jag ska dels informera hem mot Sverige och mot den svenska allmänheten om vad som händer i Afghanistan, och vad vi i kommitén gör. Sedan har vi 6 000 anställda i Afghanistan och i 99 procent är det afghaner, och de behöver också veta vad som händer inom organisationen, berättar Anders Rosén.

Det är en orolig utveckling i landet, hur ser du på det?

– Det är oroligt och det händer saker, nästan varje dag är det något attentat någonstans i landet, men det finns också en annan sida, det finns en vardag även i Afghanistan, säger Anders Rosén.

Anders Rosén har tidigare arbetat som journalist på Sveriges Radio, Dalademokraten och som programledare för SVT-programmet Packat & Klart.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".