1 av 2
Foto: Alf-Jan Hansson.
2 av 2
Lena Suther. Foto: Sandra Björk.
MORA

Politiker nobbar dialogmöte med lärare

"Synd!"
1:00 min

Idag skulle det ha hållits en dialogkonferens mellan lärare och politiker i Mora, om hur man ska nå målen i kommunen. Men, inga politiker tänker medverka och därför ställs konferensen in.

– Det är synd för på något forum måste vi mötas om vi ska kunna nå målen att kunna bli en bättre skolkommun, det säger Lena Suther, som är styrelseledamot i lärarförbundet i Mora, och fortsätter.

-- Syftet var att vi skulle dela in oss i mindre grupper och prata oss fram till hur vi ska nå målen. Det var inte meningen att någon skulle sättas dit.

Mötet skulle ha hållits i kväll. Lärarförbundet i Mora hade bjudit in kommunstyelsen, för- och grundskolenämnden, gymnasienämnden och skolledningen.

Men ingen har tackat ja och därför blev mötet inställd.

Lennart Sohlberg är gymnasienämndens socialdemokratiske ordförande, och så här säger han om den inställda konferensen:

– Jag kan inte svara för alla politiker, men mitt ställningstagande bygger på att de frågor som man ville ta upp på den här dialogkonferensen kändes väldigt mycket som "hur-frågor". Hur man ska genomföra saker. Och politikens roll är i första hand tala om vad som ska göras och med vilka resurser.

Du tror inte att ni skulle kunna få ut någonting av det?

– Det är alltid meningsfullt att prata. Jag träffar mycket lärare och rektorer och tar intryck av vad de säger. Men det är fortfarande så att de är experter på den pedagogiska verksamheten och vi försöker att tillgodose deras behov av resurser, säger Lennart Sohlberg.

Sandra Björk
sandra.bjork@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".