Foto: Charlotte Pettersson.
ENKÄT VISAR

Leksandsborna stolta över sin kommun

Leksandsborna är stolta över att bo i sin kommun. Det här visar en enkät som kommunen genomfört bland cirka 1 400 medborgare, kommunanställda och politiker.

– Alla tre grupper som vi har frågat har lyft fram att man är stolt över att bo och verka i Leksand, och det är roligt att höra.

Kommunens innvånare, anställda hos kommunen och några politiker har fått svara på enkäten.

Av de ord som folk kunde väja bland och som de tycker beskriver Leksand bäst, hamnade ordet tradition i topp både hos innvånarna och de kommunanställda.

De som svarat på enkäten har också fått lista vad de helt önskar sig av kommunen i framtiden. Och där så tycker folk att det viktigaste är att det skapas fler arbetstillfällen och att kommunen tar ansvar för kommande generationer. Men också att kommunen bevarar naturen.

– Vi är väldigt stolta över vår natur i Leksand och det är ju också något som drar hit turister.

Kommunen ska nu gå vidare med att bjuda in till flera öppna möten där de ska diskutera vad orden som kommunmedborgaran listat innebär och hur kommunen kan verka för att innvånarnas önskemål uppfylls.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".