12-åriga Lisa Johansson. Foto: Eva Rehnström/Sveriges Radio.
Cancerinsamling

”Fler ska få överleva”

1:29 min

För att hjälpa svårt sjuka barn så har 12-åriga Lisa Johansson från Falun startat en insamling. Det var när hon själv fick en hjärntumör som hon bestämde sig för att hjälpa andra sjuka barn.

Det har gått åtta månader sedan 12-åriga Lisa Johansson från Falun fick veta att hon har en hjärntumör. Så istället för att sjunga, vara med kompisar och spela fotboll så behandlas hon för sin cancer.

– Jag visste att cancer fanns men jag hade aldrig hört talas om hjärntumör så jag blev jättechockad och trodde jag inte skulle kunna leva, säger Lisa Johansson.

För att hjälpa andra sjuka barn så började Lisa Johansson i januari att samla in pengar till Barncancerfonden.

– Jag tänkte att jag kunde hjälpa andra barn att få det bättre, säger Lisa Johansson

Lisa Johansson älskar att spela fotboll något som hon i vanliga fall gör i Falu BS. När de fick höra om Lisas insamling bestämde de sig för att hjälpa till.

Så när klubben arrangerar en fotbollsdag för allmänheten på söndag så kommer flera av intäkterna att gå direkt till Lisa Johanssons insamling.

– Det tycker jag är väldigt snällt så att flera kan överleva, säger Lisa Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista