1 av 3
Foto: Länsstyrelsen Dalarna.
2 av 3
Foto: Länsstyrelsen Dalarna.
3 av 3
Maria Norrfalk och dalahästen. Foto: Länsstyrelsen Dalarna.
DALARNA

Det här får Estelle i doppresent

Här är Dalfolkets dopgåva till prinsessan Estelle: en dalahäst. Den kommer överlämnas av landshövding Maria Norrfalk i samband med dopet den 22 maj.

Den 22 maj döps Prinsessan Estelle i Slottskyrkan. Landshövding Maria Norrfalk överlämnar dopgåvan, en dalahäst målad med prinsessans namn och dopdatum samt signerad "Från Dalfolket".

– Vi tycker det är självklart att prinsessan Estelle ska ha en dalahäst. Alla barn tycker om dalahästar och förhoppningsvis blir det den första i en lång rad för henne, säger Maria Norrfalk i ett pressmeddelande.

Dopceremonin den 22 maj, startar klockan 13:00 i Slottskyrkan på Kungliga slottet. Dopet förrättas av ärkebiskop Anders Wejryd.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Dopet i P4 Dalarna

Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix.

Lotta Bromé leder radiolyssnarna genom Estelles dop i sällskap av bland annat av expertkommentatorn Linda Nyberg. Sändningen hörs i P4 Sveriges Radio tisdag 22 maj klockan 12.45 – 13.15.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".