RÄTTVIK

Dalarnas trädgårdsmässa flyttar

1:20 min

I helgen är det Dalarnas trädgårdsmässa, och för kanske sista gången hålls den i Rättvik. Det finns inget engagemang längre, säger Olle Sjöholm som är trädgårdsmästare på trädgårdsutbildningen på Stiernhööksgymnasiet.

Trädgårdsmässan har aldrig varit så stor som i år. Över hundra mässdeltagare ställer ut på temat köksträdgård.

Stiernhööksgymnasiets trädgårdsutbildning har som vanligt en monter, men i år är det sista gången eftersom att utbildningen ska läggas ner. Även om det finns två årskullar kvar är det mycket slit med att medverka.

–  Nu får det vara slut. Det finns inget engagemang längre. Anledningen att vi är med är för att visa upp vår utbildning och finns det ingen utbildning så finns det heller ingen anledningen att vara med, säger Olle Sjöholm, som är trädgårdsmästare på trädgårdsutbildningen.

Och finns det inte någon trädgårdsutbildning i Rättvik så vill arrangörerna inte heller hålla mässan på orten.

– Det här samarbetet i Rättvik har byggt på samarbetet med Stiernhööksgymnasiets trädgårdsutbildning. Och är det så att vi tappar bort dem i det här arbetet så måste vi söka oss till en ort som har mer trädgård att erbjuda. Det finns flera orter vi har kollat på så vi ska återkomma om det, säger en av arrangörerna Hasse Johansson.

Sandra Björk
sandra.bjork@sverigesradio.se