Foto: Johanna Nyman.
HEDEMORA

Flera vill köpa Grådö Mejeri

"Vi hittar en lösning på det här"
0:56 min

Nedläggningshotade Grådö Mejeri i Hedemora är ju ute till försäljning. Flera olika bud har kommit in den senaste tiden, och förvaltaren Mikael Eriksson tycker att möjligheterna att sälja mejeriet är stora. Jag är förhoppningsfull, säger han.

– Jag är förhoppningsfull att vi hittar någon lösning på det här till slut, där det kan bli fortsatt drift i Grödö, säger Mikael Eriksson.


Fler än tre...
Ägaren Arla är tvingade av Konkurrensverket att sälja mejeriet, men när Arla misslyckades med det tog myndighetens förvaltare Mikael Eriksson över försäljningen.

Och den senaste tiden har flera olika spekulanter visat intresse. Vilka företag det handlar om kan inte Mikael Eriksson säga.

– Men det är mer än tre men färre än tio, säger han.


Slutbud innan midsommar
Mikael Eriksson uppskattar chanserna till en försäljning som större än 50 procent. Exakt hur många jobb som skulle kunna räddas beror på vilken köpare det blir.

Men ska mejeriet räddas bör det bli en snabb försäljning, och nu börjar nästa fas, då dom eventuella köparna får chans att kolla närmare på mejeriet.

– Nu får de möjlighet att gå igenom avtal, besöka anläggningen, skaffa sig en djupare kunskap om det här för att kunna lämna ett slutbud, och det vill vi ha före midsommar.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".