RÄTTVIK

Dalhallas vänner fortsatt oeniga

0:44 min

Turbulensen kring operaverksamheten på Dalhalla och för föreningen Dalhallas vänner fortsätter. Idag presenterades en satsning på en stor operagala i augusti, men det råder stor oenighet bland medlemmarna i styrelsen om den galan verkligen kan bli av.

Enligt Sveriges Radios musikprogram Mitt i Musiken kan föreningen istället komma att gå i konkurs på årsmötet nästa torsdag i Rättvik.

Ordförande Björn Gustavsson säger till Mitt i Musiken att styrelsen inte är enig om satsningen på operafestivalen, medan den konsnärlige ledaren Göran Eliasson utlovar konsert med ett 20-tal svenska operastjärnor.

Biljetter ska släppas på tisdag, enligt pressmeddelandet. Det är alltså stora skillnader i verklighetsuppfattningen hos styrelsemedlemmarna.

Den gamla styrelsen för Dalhallas vänner hoppade av förra året, när arenans ägare och landstinget valde att ändra förutsättningarna för operan.

Nu tycks alltså det oroliga läget inom operan fortsätta.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista