Foto: Martin Eriksson
SUNNANSJÖ

Rånade apoteket - nu åtalas 23-åringen

0:51 min

Den 23-årige man som rånade apoteket i Sunnansjö för två veckor sen åtalas nu misstänkt för rån. Dessutom ska mannen stå tills vars för narkotikasmuggling.

Vid två-tiden på eftermiddagen, fredagen den 11 maj, så tränger sig mannen in i Kronans Droghandel i Sunnansjö, beväpnad med en hammare och en pistol.

Han hoppar över disken och riktar sin pistol mot butiksbiträdets huvud, samtidigt som han skriker att det är ett rån och att han vill ha tabletter.

Mannen försvinner sedan från platsen med närmare tusen olika narkotikaklassade tabletter i sina händer.

Efter rånet kör han i diket med sin flyktbil, och han grips några timmar senare efter att polisens hundpatrull får tag på honom.

Men det är alltså inte bara rånet mot apoteket som mannen nu åtalas för.

Efter en utlandsresa i juni förra året smugglade han in knark tillsammans med en jämnårig kamrat som även han kommer från Ludvika.

I förhören med polisen erkänner mannen att han smugglat in närmare tvåtusen tabletter genom att gå förbi tullen på Arlanda. Kompisen åtalas för medhjälp till smuggling.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista