Foto: Jessica Gow, Scanpix.
BORLÄNGE

Kommunen vill veta hur de äldre vill bo

1:11 min

Tunabyggen och Borlänge kommun vill veta vad Borlängeborna vill ha för boende på äldre dar. I dag finns politiker och andra i Kupolen för att prata med invånarna och samla in synpunkter.

– V har planer och vi har arbetat med frågorna länge, och nu ska vi ha en dialog. Vi kommer ställa frågor och vi vill höra tankar som Borlängeborna kan ha, säger Barbro Hietala Nordlund, som är socialdemokratisk ordförande för omsorgsnämnden i Borlänge.

Borlänges befolkning blir allt äldre. Det ställer krav på äldreboenden i framtiden.

Projektet "Bo bra på äldre dar" samlar in kunskaper om vad som är ett bra äldreboende.

– Vi hoppas att människor ska vara frispråkiga nu och berätta om sina drömmar och visioner. Men också kunna berätta om sin oro. Många frågar sig hur det ska bli, säger omsorgsnämndens socialdemokratiska ordförande Barbro Hietala Nordlund som kommer att finnas på plats i Kupolen.

Varför är det viktigt för er att få in synpunkter?

– Vi kan en hel del men vi får aldrig glömma perspektivet från dem vi är till för, aldrig någonsin, säger Barbro Hietala Nordlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista