1 av 2
Foto: Jessica Gow, Scanpix.
2 av 2
Marcus Kjellin. Foto: Eva Rehnström.
KRYLBO

Hyresgäster oroliga efter konkursbesked

1:29 min

Oroliga hyresgäster hör nu av sig till Hyresgästföreningen efter beskedet att fastighetsförvaltaren Omniagruppen försatts i konkurs. Förvaltaren sköter bland annat om Rivellas 700 lägenheter i Krylbo.

I förra veckan försattes Omniagruppen förvaltning AB i konkurs. Förvaltaren sköter bland annat om Rivellas lägenheter i Krylbo, Lägenheter det varit mycket problem kring.

Dåligt underhåll genom åren har gjort att många hyresgäster hört av sig till Hyresgästföreningen för att klaga. Men nu ringer de av en annan anledning, Omniagruppens konkurs.

– Vi har fått en del samtal från hyresgäster och vi hoppas att vi inom kort kan ge hyresgästerna mer lugnande besked, säger Marcus Kjellin som är förhandlingsledare på Hyresgästföreningen.

Tills något annat besked kommer ska hyresgästerna fortsätta ringa till Omniagruppen om något går sönder men när det gäller övrigt underhåll så är det ingen som vet hur det blir.

– Vi känner en viss uppgivenhet kring att det varit så mycket strul kring de här fastigheterna genom åren, så det sista som behövs är fler bromsklossar, säger Marcus Kjellin på Hyresgästföreningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista