Den som åt en portion obearbetat rött kött per dag ökade risken med 13 procent. När det gäller bearbetat kött, som korv och bacon, var siffran högre – 20 procent. Foto: Thomas Winje Øijord/Scanpix.
livsmedel

Salmonella i Coops köttfärs

Coop återkallar nötfärs, blandfärs och hamburgare av det egna märket Coop på grund av risk för salmonellaförekomst. Kunder som har produkten kvar hemma uppmanas att lämna tillbaka den till närmaste Coop-butik.

Risken gäller Coop Nötfärs 2 000 gram, Coop Blandfärs 500 gram, 1 000 gram och 2 000 gram och Coop Hamburgare 425 gram, 1 130 gram samt Coop Hamburgare Bacon. Samtliga med produktionsdag 19-23 maj och sista förbrukningsdag mellan 28 maj och 1 juni, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Stickprov av råvaran har visat på salmonella i det aktuella partiet.

TT/Dalanytt

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".