Foto: Linda Zinderland
ÅTAL IDAG

Olaga hot, misshandel och dataintrång

30-åring från Ludvika åtalas för dataintrång och grovt förtal. En 25-årig man från Leksand har åtalats misstänkt för två olaga hot mot en kvinna, och en 16-årig pojke från Hedemora kommun åtalas för tre fall av misshandel.

Här läser du dagens åtal.

Ludvika. En 30-årig man från Ludvika har åtalats misstänkt för dataintrång och grovt förtal. Enligt åtalet har mannen tagit sig in på en kvinnas hemsida på Facebook. Där ska han ha ändrat hemsidans innehåll och lagt ut nakenbilder på kvinnan och chattat på ett sexuellt sätt med flera personer i kvinnans namn. Mannen har erkänt brotten.

Leksand. En 25-årig man från Leksand har åtalats misstänkt för två olaga hot mot en kvinna. Han ska ha hotat att döda kvinnan och också hotat att bränner ner hennes hus. I det senare fallet har hotet framförts till en polisinspektör. Mannen är häktad sen ett par veckor tillbaka.

Hedemora. En 16-årig pojke från Hedemora kommun har åtalats misstänkt före tre fall av misshandel. Enligt åtalalet har han på Vasaskolan i Hedemora misshandlat en annan pojke med knytnävsslag i ansiktet. Vid de två andra tillfällen ska 16-åringen ha misshandlat en yngre bror och yngre syster.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".