1 av 3
Arbetena vid Backaviadukten inleds på måndag morgon. Foto: Alf-Jan Hansson
2 av 3
Lars-Erik Håkansson, projektledare vid Trafikverket. Foto: Stefan Ubbesen
3 av 3
Det är trafik till vänster på bilden, som berörs av avstängningen och leds om. Foto: Stefan Ubbesen
Borlänge

Backaviadukten stängs på måndag

1:01 min

En av Dalarnas mest trafikerade vägpunkter stängs av klockan sex på måndag morgon. Det är Backaviadukten i Borlänge, som då stängs för all trafik på grund av de omfattande arbetena vid Norra Backa.

– Vi ska då byta konstruktioner på själva Backaviadukten och även sätta dit en ny vägport i anslutning till den, förklarar Lars-Erik Håkansson, som är projektledare vid Trafikverket.

Arbetena beräknas ta två veckor. Under den tiden leds trafiken förbi Backaviadukten med hjälp av hänvisningsskyltar.

- Personbilarna kommer att ta vägen förbi Resecentrum, medan den tunga trafiken leds längre bort, utanför centrum, säger Lars-Erik Håkansson.

Det här är den enda avstängning, som görs i samband de omfattande arbetena vid Norra Backa. Trafiken kan i vanlig ordning köra i den stora rondellen mellan Kupolen och Banverkshuset, förutom de som då ska åt Faluhållet.

– Däremot sker det ju en hel del arbeten med vägarna också i övrigt. Vi beräknas vara klara med allt i månadsskiftet september-oktober, räknar Lars-Erik Håkansson med.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista