1 av 2
Foto: Scanpix.
2 av 2
Göran Rickmer. Foto: Scanpix.
DALARNA/STOCKHOLM

Dalapolisen JO-anmäls av Hammarby

0:47 min

Hammarby Fotboll anmäler polisen i Dalarna till Justitieombudsmannen efter matchen mot Brage på Domnarvsvallen i slutet på april. Hammarby menar att polisen ljugit om hur många åskådare som kunde släppas in på ståplatsläktaren, och flera supportrar skadades när läktaren gick sönder.

Flera supportrar skadades när en läktare gick sönder under matchen, något som ledde till läktarkaos, berättar Göran Rickmer, som är evenemangsansvarig på Hammarby Fotboll.

– Polisen ljög om att det hade skett en besiktning där man hade utökat kapaciteten på läktaren. Den besiktningen hade aldrig skett, det är en direkt lögn! Jag har varit i kontakt med Räddningsverket och dom har aldrig varit med på en sådan besiktning och Brage nekar till att en sådan besiktning skett.

– Man ljög därför att...ja jag vet inte varför man ljög om det, det får de själva svara på, men det var det man gjorde, säger Rickmer.

Vad hade kunnat hända?

– Och det som hänt nu är att vi har folk som ramlat igenom läktarsektionen där de varit, man har gått ut genom utrymningsvägarna och plankorna har inte hållt av vikten för det är för mycket människor där uppe. Vi har ett tjugotal allvarliga skador som är dokumenterade där folk har svullnader på benen och allvarliga stukningar.

– Det var ytterst nära i halvtid att vi skulle bryta matchen just för att vi skulle kunna hantera situationen uppe på läktarna.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista