Anna Gullberg
SVERIGES RADIO

Anna Gullberg ny chef på P4 Dalarna

1:21 min

Anna Gullberg blir ny kanalchef för Sveriges Radio Dalarna. ​Anna Gullberg kommer närmast från DT Dalarnas Tidningar, Mittmedia, där hon tidigare haft en rad befattningar, senast som utvecklingschef.

– Lokal journalistik är det jag tycker är allra roligast. Och om man tittar på vad Radio Dalarna gör så tycker jag att - även om det är radio - så påminner det om vad vi gör på våra tidningar också. Det är en blandning med tunga nyheter och de små och roliga nyheterna. Det är väldigt nära läsarna, och det gillar jag med radion, säger Anna Gullberg.

Hur nära kommer du vara våra lyssnare?

– Det har jag jobbat mycket med, läsarmedverkan och läsarkontakt, att vara nära dem och deras vardag.

På vilket sätt kommer våra lyssnare och webbläsare märka av att du är en driven publicist och bra på att driva förändringar?

– Jag kommer utifrån med nya ögon och det är väl sannolikt att det kommer leda till någon förändring, men hur den kommer gestala sig det kan jag inte säga idag. Jag vill träffa personalen och skapa mig en bild av verksamheten, och ta det därifrån, säger Gullberg.

Och så här säger områdeschef Lena Tideström-Sagström om rekryteringen av Anna Gullberg:

– I Anna Gullberg får kanalen en engagerad och driven publicist, både djupt förankrad i Dalarna och i den lokala journalistiken. Att hon jobbat med utvecklingsfrågor inom webb och mobil är självklart också en stor tillgång. Det är fantastiskt roligt att få välkomna Anna till Sveriges Radio.

Anna Gullberg efterträder nuvarande kanalchef Magnus Lundén som går i pension.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista