1 av 4
Bild och forms utställning på magasinet. Foto: Stefan Ubbesen.
2 av 4
Barbro Jadling. Foto: Stefan Ubbesen.
3 av 4
Barbro Jadlings verk. Foto: Stefan Ubbesen.
4 av 4
Bengt-Åke Malmqvist. Foto: Stefan Ubbesen.
LUDVIKA

Sommarutställning på Magasinet

1:23 min

Den här helgen öppnas föreningen Bild & Forms sommarutställning i Magasinet på Hammarbacken i Ludvika. En vid det här laget efterlängtad konsthändelse som har arrangerats i många år nu, säger föreningens ordförande, Bengt-Åke Malmqvist.

– Ja vi har väl gjort det här sedan i början av 1980-talet och eftersom vi i föreningen tycker att det är så fina lokaler här i Magasinet där våra medlemmar kan få visa sina verk, och då man från kommunen vill ha kvar den här traditionen, så ser inte jag att vi någonsin kommer att sluta arrangera sommarutställningen, säger Bengt-Åke Malmqvist.

Föreningen Bild & Form har förresten en annan gammal god konsttradition nämligen den årligen återkommande julutställningen i mellandagarna som alltså även den blivit en väl etablerad institution i Ludvika.

En av de 37 konstnärer som tillsammans visar upp 110 verk det är grafikern Barbro Jadling, som tycker att sommarutställningen i Magasinet är både rolig och bra.

– Det är ju roligt för oss att få visa verk i de fina lokalerna, och att besökarna som kommer ju kan få uppleva både vår konst men också den här historiskt viktiga miljön i Magasinet, säger Barbro och fortsätter:

– Sen kanske några av oss kan få sålt något av våra verk och det är ju inte så dumt förstås!

Det är alltså sammanlagt 110 verk som visas i årets sommarutställning. Mest olika former av bildkonst som till exempel oljor, grafiska verk, akvareller, fotografier och till och med en tavla av tovad ull.

Men det finns också ett antal skulpturer och keramiska verk att titta på i utsällningen som är öppen fram till den 7 Juli.

Stefan Ubbesen
stefan.ubbesen@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista