Foto: Helena Broström
FASADKLÄTTRAREN

Polisen har en misstänkt för inbrott

Polisen har en namngiven misstänkt person för de inbrott som skett i bland annat Falun den senaste tiden. Nu finns ett åklagarbeslut att personen ska gripas.

Mannen, som har kallats fasadklättraren, har specialiserat sig på att klättra upp för fasader och ta sig in i bostäder via balkongen. Och medan offren sover har han sedan stulit värdesaker.

Senast i slutet av förra veckan var fasadklättraren i farten.

Under natten till onsdagen vaknade en lägenhetsinnehavare i Falun av en okänd person inne i bostaden. Den objudne nattgästen tog sig ut ur lägenheten via balkongen.

Det var då det elfte inbrottet i Falun där polisen misstänker att samma person ligger bakom. Natten till i fredags kom det tolfte inbrottet på kort tid.

Men nu tror sig polisen tror sig veta vem det är och det finns ett åklagarbeslut på att han ska gripas. Men om det handlar om att den misstänkte inbrottstjuven är anhållen i sin frånvaro eller om han ska tas in för förhör är oklart. Mannen är ännu inte hämtad till förhör, skriver Östersunds-Posten.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista