Horndal

Ny generation tar över Vildrosfesten

1:17 min

Idag är det dags för årets upplaga av Vildrosfesten vid Konnsjögården i Horndal. En multikulturell mötesplats för människor från när och fjärran. Och det här blir sista gången som eldsjälarna, Claes von Rettig och Margareta Söderberg håller i arrangemanget.

– Nu har vi gjort tre festivaler och det har varit väldigt mycket jobb och väldigt roligt. Men nu tycker vi att det är dags att nästa gäng tar över som också har jobbat med festivalen tidigare, säger Margareta Söderberg.

Mikael Rickebjer är av de som tar över Vildrosfesten.

– Idén är ett multikulturellt koncept av musik, färg, form och möten mellan människor. Det känns naturligt att göra det här, säger Mikael Rickebjer.

Folkmusik - ett större begrepp

Klockan ett drar arrangemanget igång med flera band som ska spela. Och sen fortsätter det under hela eftermiddagen och kvällen.

– Det är folkmusik i botten men som jag ser det så är folkmusik idag ett mycket större begrepp eftersom folk är mycket närmare varandra. Det är faktiskt tanken med den här festivalen, säger Mikael Rickebjer.

I år blir Vildrosfesten bara en dag. Tanken är också att de som kommer som publik tar med sitt eget kreativa uttryck med spel, dans och sång.

– Gärna natten igenom, säger Mikael Rickebjer.

Stefan Ubbesen
stefan.ubbesen@sverigesradio.se