Tove Alexandersson under orienterings-VM i Lausanne, Schweiz. Foto: Sören Andersson / Scanpix
Sport Orientering

Händelserik helg för orienteringssverige

0:39 min

Den fem dagar långa orienteringstävlingen O-ringen är igång, denna gång i Halland. Första etappen för Damer 18 Elit sprangs igår. Frida Sandberg från Säterbygdens OK kom på tredje plats, en och en halv minut efter ettan.

– Jag hade en sådär inledning och bommade första kontrollen ganska mycket och sen andra kontollen lite också. Men sedan fick jag ihop det ganska bra ett tag och kände att det flöt på, säger Frida Sandberg.

Hur var terrängen här att springa i?

– Det var väldigt tuff terräng, riktigt brant på vissa ställen och lite småstenigt. Det gällde verkligen att hitta bra löpstråk. Man kan tjäna mycket tid bara genom att hitta bra vägval, säger Frida Sandberg.  

En tredjeplats i H16 blev det också för Oskar Sandberg från samma klubb.

– Det var tungt. Jag var hyffsad i benen men det var väldigt kuperat och när jag gjorde några bommar och kom för långt ner, då sög det i benen. Halva början gick riktigt bra, säger Oskar Sandberg.

Vad har du för målsättning?

– Jag ska ta en seger i år igen hade jag tänkt. Men vi får se, det kommer bli tufft, säger Oskar Sandberg.

Elitlöparna springer sin första etapp idag och då ska VM-silvermedaljörerna Tove Alexandersson och Helena Jansson vara med.

Under Orienterings-VM i Schweiz tog det svenska stafettlaget silver. I stafettlaget sprang Annika Billstam OK Linne, Tove Alexandersson från Stora Tuna OK och Helena Jansson från Leksand OK.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista