Förseningar och inställda tåg efter tågstopp. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges radio.
Dalarna

Förseningar för tågresenärer

Ett tågstopp norr om Stockholm påverkar tågtrafiken till och från Stockholm/Arlanda. För resenärer till och från Dalarna, så kan förseningar upp till 2 timmar förekomma. Tidigast klockan 18 i kväll uppger Trafikverket att trafiken ska vara igång. 

De resenärer som ska åka tåg till och från Dalarna, får i de flesta fall åka via Västerås. Det kan komma att ta längre tid och enligt SJ kan det bli olika lösningar för olika avgångar.

För resenärer som ska till Arlanda och riskerar att missa ett flyg, så kan taxi bli lösningen, men då måste resenären först kontakta SJ.

Tågstoppet norr om Stockholm som påverkat tågtrafiken orsakades av en brand i ett elställverk. Tågstoppen berör framförallt resenärer som åker med SJ, SL samt Arlanda Express.

Trafikverket beräknade först att tågtrafiken skulle kunna vara igång vid 12-tiden idag, men det kommer nu att dröja ända till klockan 18 i kväll, enligt Trafikverket.

Information om tågtrafiken finns på Trafikverkets och SJ:s hemsida. Information ska även finnas på berörda stationer.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista