Foto: Tomas Oneborg, Scanpix.
Dalarna

Man anhållen för mordförsök

0:54 min

En man i en liten ort i Dalarna misstänks ha hällt bensin över en kvinna och tänt eld på henne i lördags kväll. Mannen sitter nu anhållen för mordförsök.

– Strax innan klockan 21 kallades polis till en by utanför Falun med anledningen av försök till mord, säger polisens presstalesman Bo Eriksson.

På platsen hittar polisen en 46-årig kvinna med svåra brännskador och en man i 50-årsåldern som grips misstänkt för brottet.

– Mannen och den här kvinnan har tidigare haft ett förhållande. Kvinnans skador krävde specialistvård, säger Bo Eriksson.

Kvinnan vårdas på intensivsvårdsavdelningen på Lindköpings universitetssjukhus. Hon är allvarligt skadad och hennes tillstånd är kritiskt. Polisen fortsätter nu med utredningsarbetet.

– Det är alltså vittnesförhör och man går igenom de tekniska uppgifterna som kommit fram.

Kan man säga någonting nu om mannens inställning till brottsanklagelserna?

– Nej, jag kan inte lämna några mer uppgifter än de jag gjort. Resten vill förundersökningsledaren behålla för sig själv ett tag, säger Bo Eriksson.

Sara From
sara.from@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista