Lena Nilsson, stationsbefäl i Idre. Foto: Stefan Ubbesen/Sveriges Radio
Idre

Poliser kritiska till arbetsmiljön

1:29 min

En ny polis och två nya tullare har tillkommit i Idre. Men samtidigt håller arbetsmiljön vid den gemensamma stationen att försämras vilket personalen oroas över mer och mer.

– Brukar säga det att vi har en väldigt bra och god stämning här. Men det börjar kännas som att vi inte snart får plats längre, Lena Nilsson är polisens stationsbefäl i Idre.

Ni har ju sagt till myndigheterna och ledningen nere i Falun att nu måste de göra något nu måste ni få det större.

– Ja.

Men det händer ingenting?

Nej. det känns ju lite som att vi hamnar bakom det här polishuset i Falun och Borlänge, jag tror inte att vi blir prioriterade på det viset, Lena Nilsson.

Ni är för trångbodda, innebär det att det går ut över erat arbete och Tullen?

– Ja i bland blir det ju faktiskt lite irritation här uppe när man inte får plats.

Men finns det en risk att folk då säger att de inte vill jobba kvar, att det går inte?

– Ja jag tror att den risken finns. Vi har väl varit för snälla. Vi har ju liksom omklädningsrum där vi nästan sitter på varandra. Och nu när det kommer ny personal kanske de också ställer andra krav på hur det ska vara för det finns ju faktiskt lagar och regler som man ska följa när det gäller arbetsmiljön.

Och de följs inte som det är nu?

– Nej inte på alla kanter. Vi har haft en skyddsrond här för en månad sen. Så vi får väl se vad det ger. Man blir ju lite bekväm, man orkar inte bråka när man blir äldre så tror jag att det kan vara lite grann. Men finner sig. Men varför ska vi göra det egentligen? Men vi har inte gett upp ännu. Nu ska vi få upp våra högsta chefer i augusti och jag hoppas att de också intser att det här kan bli ett problem för oss om inte något görs, säger Lena Nilsson.

Stefan Ubbesen
stefan.uppesen@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista