1 av 7
Saneringen efter branden i full gång. Foto Inga Korsbäck/Sveriges radio.
2 av 7
Ann-Sofie Wikström regionchef inom företaget, Totalsanering ringer runt och informerar alla hyresgäster om saneringen. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges radio.
3 av 7
Permobilen som började brinna stod parkerad avsides under trappan. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges radio.
4 av 7
Det är mycket sot som ska tvättas bort efter branden. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges radio.
5 av 7
Alla boende har fått flytta från sina lägenheter tills saneringen var klar. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges radio.
6 av 7
Det var fortfarande mycket sot kvar som skulle städas bort när vår reporter var på plats. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges radio.
7 av 7
Alla boende har fått erbjudande om annat boende, säger Vesa Panula Ludvikahem. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges radio.
Ludvika

Sanering efter brand i Ludvika tar tid

Det kommer att dröja ett tag innan samtliga hyresgäster kan flytta tillbaka till sina lägenheter i den fastighet i Ludvika, där en permobil brann i helgen.

Ingen kom till skada vid branden och varför permobilen började brinna utreds av polisen.

De drabbade har fått hjälp med annat boende och i morgon har fastighetsägaren, det kommunala bostadsbolaget Ludvikahem och företaget som sanerar lägenheterna ett informationsmöte. Ett möte där de boende förhoppningsvis ska få svar på sina frågor, det säger Ann-Sofie Wikström regionchef för Totalsanering AB

- I chock! Många är jättechockade, det kommer idag märker jag. Chocken över var tar jag vägen nu? Vad händer med mina grejer, mina saker, min mat i kylen, var ska jag bo? En del mår jättedåligt över att inte kunna bo hemma, säger Wikström

Men hon tror att mötet på tisdag kommer att ge många svar till de boende.

Kan ni ge svar på hur lång tid det tar att sanera lägenheterna då?

- Absolut, det är det vi ska försöka att göra. Vi kanske inte kan lova det till 100 procent men vi ska försöka göra det så fort som möjligt, säger Ann-Sofie Wikström regionchef för Totalsanering AB.

Ann-Sofie Wikström säger också att de boende i tre av fastighetens 17 lägenheter ska kunna flytta tillbaka redan den här veckan.

Inga Korsbäck
inga.korsback@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista