1 av 3
Här stod permobilen som började brinna parkerad. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges radio.
2 av 3
En riskanalys ska göras efter branden i helgen, säger Vesa Panula förvaltningchef Ludvikahem. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges radio.
3 av 3
Kraftig sotutveckling efter permobilbrand. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges radio.
Ludvika

Risker med parkerade permobilar utreds

0:57 min

Branden i Ludvika då en permobil började brinna och boende i sjutton lägenheter fick evakueras, utreds av polis och räddningstjänst. Trots att det idag är tillåtet att ha sin permobil stående i trapphus så kan det bli ändring på det.

Som en konsekvens efter branden i helgen då en permobil började brinna, ska en riskanalys göras, säger Vesa Panula förvaltningchef inom Ludvikahem:

– Barnvagnar får vi inte ha, det finns det lagar som säger eller domar som säger att man inte ska ha. Börjar en sådan brinna så blir det väldigt mycket rök då. Jag har pratat med räddningstjänsten också så vi ska göra en riskanalys av det här hur vi ska ha det i fortsättningen, säger Vesa Panula.

Det är idag tillåtet att ha sin permobil, som drivs av el stående i trapphus och permobilen som började brinna i Ludvika stod parkerad inne i porten, men avsides under en stentrappa.

Själva brandorsaken utreds av polisen och Ludvika kommun ska tillsammans med Räddningstjänsten göra en riskanalys och bedöms riskerna vara för stora så kan det resultera i att även permobilar måste parkeras utanför fastigheten, säger Vesa Panula.

Reporter Inga Korsbäck

inga.korsback@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista