Sverok

Ingen oro för minskade bidrag

1:09 min

Stora ungdomsorganisationer kommer att få mindre bidrag från Ungdomsstyrelsen än tidigare. Men för spelföreningen Sverok i Dalarna går det ingen nöd. Sverok GävleDala har nämligen nästan en halv miljon kronor på kontot.

– Nu står vi inför det ganska trevliga dilemmat om hur vi ska göra av med pengarna, säger Mats Weingård som är är kassör i distriktet GävleDala.

Sverok GävleDala samlar ett nittiotal mindre föreningar som håller på med lajv, dataspel eller andra typer av spel. Sammanlagt har organisationen över 6000 medlemmar i Gävleborg och Dalarna och tanken är att distriktets pengar ska gå till att stödja de mindre föreningarnas aktiviteter.

– Och det är vi håller på att jobba med nu. Att få tag på föreningar och försöka få ut pengarna till föreningarna så att de kan göra nytta, säger Mats Weingård.

Sverok GävleDala har fått bidrag från landstingen i både Dalarna och Gävleborg, ett bidrag som inte kommer att förändras av Ungdomsstyrelsens regler. Däremot kommer deras medlemsföreningar troligen att få mindre bidrag. Men distriktet har ju nästan en halv miljon att ta av.

Kan det vara så att ni har fått för mycket pengar?

– Det är mycket möjligt, men förhoppningsvis så kommer de till godo, så att fler ungdomar kan göra sker som de inte har råd att gör annars, säger Mats Weingård.