Ishockey

Leksand öppnade med seger mot Färjestad

Ishockeysäsongen är igång och Leksand öppnade med seger i första träningsmatchen. Elitserielaget Färjestad stod för motståndet, men Leksand vann i Arvika med 3-2 (1-0, 0-1, 2-1).

Leksand visade inte någon blyghet mot elitserielaget Färjestad, utan satte hög fart från start. Det var först i andra halvan av matchen, speciellt i slutet, som Färjestad var ettrigt i jakten på en kvittering.

LIF-målen gjordes av Patrik Hersley (en retur), Michael Raffl (en retur) och Jens Bergenström (friläge) och Leksand var hela matchen steget före i målprotokollet, 1-0, 2-1 och 3-2.

Målvakten Erik Hanses ska, enligt rapporterna, ha storspelat och var en av topparna i ett engagerat Leksand. Nästa veckoslut möter Leksand MoDo (fredag) och Växjö (söndag).

Även Mora är på väg att starta säsongen. Kommande vecka inleds den tryout-camp som klubben ordnar för talangfulla spelare. Mora spelar en rad interna matcher och möter Ore med en kombination tisdagen den 14 augusti. Klubbens första "riktiga" träningsmatch spelas lördag 25 augusti - mot just Leksand...

Sporten
sporten.dalarna@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".