1 av 2
Lisa Nordén vid Lugnet i Falun. Foto: Lena-Maria Busk.
2 av 2
SÅ nära ett guld för Lisa Nordén under OS 2012. Foto: Scanpix.
SPORT

Silvermedaljören på träningsläger i Falun

"Jag är inte bitter över huvud taget"
1:25 min

För en dryg vecka sedan tog Lisa Nordén OS-silver i triathlon. Och just nu är hon i Falun för att träna inför kommande tävlingar. I morse började hon dagen med ett femkilometerspass i bassängen på Lugnet.

– När vi hoppade i i morse så låg det en fin dimma på bassängkanten och vattendropparna speglade sig i solen, så det var en vacker morgon.

Vad gör du i sommar?

– Falun är lite triathlon-hot-spot i Sverige, vi tävlar i Stockholm nästa helg och Falun är en perfekt bas för träningsläger. Vi har fina slingor i skogen, fina cykelvägar och en 50-meters pool, plus att det är två timmars bilväg till Stockholm, så det är perfekt.

Känner folk igen dig här?

– Ja jag blev stoppad två gånger vid fruktdisken på ICA och fick skriva autografer, så det är lite roligt.

Hur bitter är du över att det inte blev guld i OS?

– Jag är inte bitter över huvud taget. Om man ser på året med skador och motgångar och sedan körde jag loppet, och kände mig jättestark. Och sedan att det blev medalj och så nära guldet, det var en överprestation från min sida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".