1 av 2
Foto: Helena Broström.
2 av 2
Bo Eriksson, poliskommissarie. Foto: Eva Larsen.
FESTIVALSOMMAREN 2012

Polisen nöjd med årets Rockstad: Falun

"Publiken är äldre och lugnare"
1:16 min

Den tre dagar långa rockfestivalen Rockstad: Falun gick lugnt tillväga. Polisen har inte tvingats ingripa mer än ett fåtal gånger på området, trots en rekordpublik. Det har varit stillsamt, som vanligt. Det berättar poliskommissarie Bo Eriksson.

– Jag har ingen statistik men de som har jobbat säger att det har varit jättelugnt, det är ytterst få ingripande från vår sida, säger Bo Eriksson.

– Det har säkert varit någon misshandel och någon som tagits för fylla, men med tanke på hur många det var som besökte festivalen så är det inte många, fortsätter han.

Omkring 15 000 personer besökte Rockstad: Falun i år, rekordpublik med andra ord. Och att det har varit så lugnt för polisen känns bra, enligt Bo Eriksson:

– Det är jättebra. Och en sak beror kanske på att de har en jättebra organisation omkring hela festivalen. Enligt de som var på plats är det jättebra organiserat.

– Dessutom kan det bero på publiken. Det är en annan sorts publik, en lite äldre och lugnare publik som besöker den här festivalen än andra festivaler, säger Bo Eriksson.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".