1 av 3
Foto: Scanpix.
2 av 3
Conny Storm. Foto: Martin Eriksson.
3 av 3
Carl-Oskar Bohlin. Foto: J Rosendahl
EFTER BENSIN-SMITNINGAR

Polis får hård kritik av mackägare i Avesta

"Det är slöseri med min och åklagarens tid!"
1:20 min

Trots bra bevisning har polisen i Avesta lagt ned utredningar om flera smitningar från bensin-notor. Nu får polisen hård kritik från både bensinmacksägare i staden och riksdagsledamöter från länet.

– Polisen lägger ner, trots att vi har superbra bevisning. Jag känner frustration, säger Conny Storm, chef på Shell vid Dalahästen i Avesta.


"Slöseri med tid"
Det var efter en av de senaste smitningarna nu under sommaren som Conny Storm fick nog. För trots att både tjuven, hans bil och bilens registreringsnummer syntes tydligt på filmen, och trots att personalen konfronterade smitaren, lade polisen ned utredningen.

Först efter att Conny Storm överklagat det beslutet har nu en åklagare valt att ta upp ärendet igen.

– Det känns som slöseri med åklagarens tid och med min tid. Jag tycker polisen ska ta i caset direkt i sådana här solklara fall, säger han.


"Folk tröttnar"
Conny Storm tycker att polisen struntar i att utreda anmälningarna, och han har nu tillsammans med andra mackägare i stan vänt sig till bland annat moderate riksdagspolitikern Carl-Oskar Bohlin för att få hjälp.

– Ja kan faktiskt inte förstå att det skulle saknas spaningsuppslag i de här fallen, säger Carl-Oskar Bohlin, som menar att polisen måste bli bättre på att ta tag i och lösa såna här brott, särskilt eftersom polisen under de senaste fått ökade resurser av Regeringen till att lösa mängdbrott.

– Konsekvensen blir att folk tröttnar och inte orkar anmäla sådana här brott, och så får det ju inte vara.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".