Leksands IF
HOCKEY

Leksands IF har inte råd med damlaget

2:03 min

Leksands IF:s damlag kan tvingas lägga ner, trots att det är ett av Sveriges bästa. För, samtidigt som kommunen lovar miljonstöd till Leksands IF, så tycker inte klubben att de har råd med ett damlag.

Laget måste från nästa säsong finansiera sin egen verksamhet, säger klubbdirektören Anders Doverskog till Dala-demokraten. Så, samtidigt som kommunen har gått in och lovat flera miljoner till Leksands IF, så tycker alltså inte klubben att de har råd med ett damlag.

Ulrika Liljeberg, centerpartistiskt kommunalråd i Leksand - hur ser du på att ni ger mångmiljonbidrag till en klubb som inte satsar på damerna?

– Jag tror att det gäller att avvakta processen lite, de har precis gått ut till sponsorer och presenterat läget och konsekvenserna. Men som gammal hockeyspelare skulle jag tycka att det vore tråkigt, men som kommunalråd kommenterar jag inga av förslagen. Det är föreningens uppgift, och som sagt, processen är inte klar.

Ställer ni några krav på Leksands IF när ni nu ger bidrag?

– Vi ställer inga krav på verksamheten som sådan, vilka lag eller så, vi hyr istid. Vi går inte in i någon klubb alls och är inne och talar om hur man ska bedriva verksamheten, säger Ulrika Liljeberg.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista