Foto: Nisse Schmidt/Scanpix.
SPORT

Sofia Bleckur från Mora laddar inför världscupen

"Målet är att ta poäng"
1:26 min

I morgon börjar Världscupen i längdskidåkning. Då samlas världseliten i Gällivare för att göra upp om de första världscupspoängen. En av dem som ställer sig på startlinjen i Sveriges färger är Sofia Bleckur från Mora.

– Jag har mycket problem med ryggen så har jag inte kunnat träna som jag brukar under sommaren. Men det har känts bra de senaste veckorna så jag hoppas att det ska gå bra, säger Sofia Bleckur.

Hur viktigt är det att få en bra start på världscupen?

– Sjävklart är det bra för självförtroendet att känna att man kan åka hyfsat fort, men samtidigt är det bara i början av säsongen så det är inget man lägger så stor vikt vid ändå.

Vad har du för mål med helgen?

– Jag hoppas att det ska kännas bra och att det är roligt att tävla. Sedan har jag aldrig tagit poäng i en skejt-världscup så det är väl ett mål.

Hur ser målet ut för säsongen?

– Det är ju ett VM i februari som jag hoppas kunna kvala in till, så det är väl det som är det stora målet i år, säger Sofia Bleckur.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".