Branden på Islingby Industriområde i Borlänge bekämpades som mest av fyra olika räddningstjänstkårer. Foto: Stefan Ubbese/Sveriges Radio.
Byggnad totalförstörd

Stor insats vid brand i Borlänge

Räddningstjänsten: ”Det är mycket allvarligt”
1:15 min

En kraftig brand utbröt i en byggnad på Paketgatan på Islingby industriområde i Borlänge i går. Byggnaden totalförstördes och det krävdes stora resurser för att bekämpa och begränsa branden.

Det var strax efter klockan 16.00 som larmet kom och det brann för fullt i taket på byggnaden när räddningstjänsten kom dit.

Företaget EVS, som gör elektriska verktyg, hade sin administrativa avdelning i byggnaden.

Släckningsarbetet pågick hela kvällen och det krävdes personal från fyra av räddningstjänstens stationer för att bekämpa branden.

– Det ligger en stor lagerlokal bredvid den mindre byggnaden så vi lägger mycket resurser på att den inte ska sprida sig dit, säger räddningsledare Anders Strömberg.

Rökutvecklingen var kraftig i samband med branden och alla som var i närheten uppmanades av räddningstjänsten att hålla sig inomhus och stänga fönster och dörrar.

Först vid tolvtiden i natt var branden släckt och då var byggnaden totalförstörd.

Ingen människa kom till skada i branden. 

Vet ni vad som orsakat branden?

– I nuläget har jag ingen uppfattning alls om det, säger Anders Strömberg.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".