Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
SVERIGEDEMOKRATERNA

SD:s Hagwall: "Invandringen bör upphöra"

Uppdaterat tisdag 4 december 2012 kl 16.04
Publicerat tisdag 4 december 2012 kl 13.00
"Det finns mycket problem med invandring, titta på Borlänge"
(1:40 min)
1 av 2
Foto: Scanpix.
Anna Hagwall. Foto: Scanpix.
2 av 2
Anna Hagwall. Foto: Scanpix.

Om Sverigedemokraten Erik Almquist hoppar av så talar mycket för att Anna Hagwall från Rättvik kommer in i riksdagen istället. Idag är hon i Stockholm för att träffa sina partikamrater.

Anna Hagwall var en gång vice ordförande i partiet och medlem i partistyrelsen.Men inför valet 2010 blev hon petad från styrelsen och hamnade först på 24:e plats på vallistan.

Varför hon blev petad vet hon fortfarande inte.

Det enda politiska uppdrag hon har idag är att hon är ersättare i Rättviks kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna.Men nu kan det alltså bli riksdagen för henne.

– Det är många väljare som gillar mig, tycker att en medelålders kvinna med båda fötterna på jorden och livserfarenhet är bra för dem, säger Anna Hagwall.

Idag är hon i Stockholm och träffar partikamrater.

– I morgon ska jag träffa partiledningen och riksdagsgruppen, vi ska prata lite och lära känna oss på nytt. Jag får titta runt lite grann, säger Anna Hagwall.

Vad vill du göra för Dalarna?

– I Dalarna finns det mycket problem, titta på Borlänge, med invandring och integrationsproblem. Och sedan mycket med näringslivet som är bristfälligt, det finns inga arbetsplatser.

Vad skulle du vilja göra åt integrationen i Borlänge då?

– Vi tar in för många, det finns ingen integration i världen som funkar när det kommer in för många. Det finns inga bostäder, de har ingen arbetsplats att gå till. Vi måste ha mycket mindre invandring, eller helst upphöra helt, säger Anna Hagwall.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".