Lina Hurtig, i mitten, tillsammas med mamma Hanna Anvekler, längst till vänster och syskonen Emelie, Alva och William. Foto: Eva Rehnström.
FOTBOLL

Lina Hurtig från Avesta redo för landslagsläger

1:29 min

Om drygt en vecka samlar förbundskaptenen i fotboll, Pia Sundhage, ihop sina damer för ett läger. 17-åriga Lina Hurtig från Avesta, kommer vara enda dalatjejen på plats.

När Lina Hurtig fyllde femton år började hon spela med Gustavs i norrettan men redan året därpå fick hon ett erbjudande om att börja spela för allsvenska Umeå.

Hon nappade på det och läser nu andra året på barn- och fritid samtidigt som hon tränar för Umeå. Och tränar det gör hon ofta.

– Är man inte i bra fysiskt form orkar man ingenting och skaderisken är mycket större, säger Lina Hurtig.

Något som Linas mamma håller med om.

– Får hon bara vara skadefri kan hon gå hur långt som helst. Hon är envis som synden, säger Hanna Anveklev.

Men om lite drygt en vecka så är det varken Umeå eller Skogsbo som gäller för 17-åriga Lina hurtig, utan Bosön, utanför Stockholm. Där ska hon tillsammans med de 27 bästa damfotbollspelarna i landet träna tillsammans med förbundskapten Pia Sundhage.

– Det ska bli jättekul att få se hur hon tränar och agerar, säger Lina Hurtig.

Om framtiden säger Lina Hurtig så här.

– Det är klart man vill spela utomlands någon gång. Frankrike skulle vara kul, säger Lina Hurtig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista