Hockeyallsvenskan

Leksand är nära att säkra seriesegern

2:51 min

Leksand vann onsdagens bortamatch mot Djurgården med 3-1. Därmed är dalalaget bara en seger från att säkra seriesegern, vilket kan ske i lördagens hemmamöte med Västerås.

Den första perioden blev jämn, med lite mersmak för Leksand. I den andra perioden dominerade Djurgården och då kom också ett ledningsmål för hemmalaget.

I den tredje perioden var Lerksand det bättre laget, och segern var rättvis - inte minst med tanke på att Leksand totalt sett höll en högre lägstanivå.

Under säsongens 48 matcher hittills har Leksand ännu inte förlorat två matcher på raken. Så blev det inte nu heller. Efter lördagens förlust mot Oskarshamn tog laget sig samman och slog ett kvalseriejagande Djurgården.

Målvakten Oscar Alsenfelt var mycket duktig och höll Leksand kvar i matchen i den andra perioden. I laget saknades poängkungen Michael Raffl, som var hemma förkyld.

Ett fullsatt Hovet, med väldigt många leksingar på läktarplats, fick se dalalaget göra tre mål i slutperioden, vända matchen och ta ännu en trepoängare.

Sporten
sporten.dalarna@sr.se