Hockeyallsvenskan

Leksands poängrekord får vänta...

2:50 min

Leksand förlorade mot Västerås med 2-1 och tappade poäng för första gången på 13 matcher. Chansen fanns också till nytt poängrekord, men det får vänta lite...

Som mest har Leksand under en allsvensk säsong samlat på sig 108 poäng. Det hände säsongen 2007/2008. Just nu står laget på 106, och vid en ny trepoängare går LIF upp på 109 poäng, i så fall rekord.

Men den här lördagens var det istället Västerås som fick glädjas åt tre viktiga poäng, och nu ser det ut som att just Västerås blir tredje lag som blir klart för kvalserien efter Leksand och Södertälje.

Leksand hade en väldigt bra period i slutet av första, då det också kom en kvitttering till 1-1 genom Jens Bergenström. Lite mer flyt där så hade nog LIF gått från perioden med ledning i matchen.

I andra perioden blev ett tre mot fem spel för kostsamt och strax efter att den första utvisningen löpt ut gjorde Västerås 2-1, något som visade sig bli slutresultatet.

När Leksand i tredje gick för kvittering hade laget inte marginalerna på sin sida. Skotten slutade 12-1 för hemmalaget i slutakten, något som visar att spelarna gav det en ärlig chans.

Sporten
sporten.dalarna@sr.se