hockeyallsvenskan

Än lever hoppet för hockeylirarna i Mora IK

1:42 min

Mora IK har inte givit upp hoppet om spel i allsvenskt playoff. Segern igår mot Troja på bortaplan med 4-1 innebär bland annat att dalalaget nu "bara" är tre poäng bakom Oskarshamn.

Mora IK var det något hetare laget i mötet med Troja på bortaplan. När laget också fick ledningen med ett och två mål, då kändes det tydligt att lagets självförtroende växte.

Vid ställningen 3-1 i den tredje perioden pressade Troja för ytterligare mål, men då skickade istället lagkaptenen Tobias Ericsson in 4-1 i öppen bur. En stark laginsats där alla krigade för det halmstrå som nu faktiskt växt till en skaplig trädgren.

För Leksand gick det inte alls i hemmamötet mot Örebro. Det blev förlust med 4-1 för ett Leksand, som tidigt hamnade i underläge och som sedan lyckades att träffa målramen ett antal gånger, medan gästande Örbro träffade mer rätt...

Det här var Leksands andra raka nollpoängare, och det har inte hänt tidigare den här säsongen. Det var dessutom Leksands tredje raka förlust på hemmaplan. Inget vidare till uppladdning inför kvalserien...

Sorten
sporten.dalarna@sr.se