Fotboll

Brage sprang in på rätt väg

1:45 min

Brage spelade träningsmatch mot Djurgården på tisdagseftermiddagen. Det blev ett steg i rätt riktning, via ett oavgjort resultat, 1-1. Dragan Kapcevic gjorde Brages mål.

Tidigare träningsmatcher den här vintern har slutat med förluster för Brage (Dalkurd 2-3, Assyriska 0-2). Nu blev det alltså ett kryss med mersmak och spel spel på rätt väg. Faktum är att Brage hade en handfull chanser där det borde ha blivit mål, och det var dessutom Brage som förde spelet.

Låt vara att Djurgården kanske inte kom till spel med ett komplett A-lag. Många av spelarna i motståndarlaget ville säkert ändå spela till sig en plats i vårens allsvenska DIF. Kända ansikten som visade upp sig var Mattias Östberg, den förre Bragespelaren, Sebastian Rajalakso, som gjorde Djurgårdens mål samt backen Yossif Chibsah. 

Brages mål kom i den 70:e minuten vid ställningen 0-1. Målskytt var Dragan Kapcevic, som fick bollen i djupled från Dulee Johnson, och inte gjorde något misstag. Då hade Djurgården tagit ledningen sex minuter tidigare på ett misstag av Brages försvar när bollen skulle rensas undan.

På lördag spelar Brage match i svenska cupen mot IFK Göteborg. Kanske är då tränaren Conny Karlsson också tillbaka från sin sjukskrivning. Bragetränaren undersöktes under tisdagen än en gång vid Lunds lasarett, och enligt rapporterna ska det ha gått bra och Bragetränaren beräknas alltså vara på väg tillbaka.

Sporten
sporten.dalarna@sr.se