LEKSANDS IF

Jonssons och Svenssons tröjor hängs i Tegera Arena

1:34 min

På lördag hängs ytterligare två hockeytröjor upp i Tegera Arena i Leksand. De tröjor som redan hänger där, Åke Lassas, Jonas Bergqvist och Christer Abris bland annat, får nu sällskap av Tomas Jonssons och Magnus Svenssons tröjor.

I taket i hockeyarenan i Leksand hänger det just nu åtta stycken matchtröjor. Det är tröjor som tillhört hockeyhjältar som Åke Lassas, Jonas Bergqvist, Dan Söderström, Christer Abris med flera.

Och inför den sista hemmamatchen i HockeyAllsvenskan på lördag, då Leksand tar emot Malmö, så hängs två nya tröjor upp i taket för att hylla två andra legendariska spelare i klubben.

Den ena är Tomas Jonsson, som var kapten i Leksands IF under nio säsonger och som spelade 327 matcher med Leksand. Den andra är Magnus "Sigge" Svensson som spelat 664 matcher för laget.

– Jag blev glad naturligtvis, kände stolthet, jag spelade trots allt nio år i Leksand, så att få hänga där med tunga namn kändes stort, säger Tomas Jonsson.

– Jag blev också jätteglad och stolt, det är ju mina idoler som hänger uppe i taket, så det känns otroligt stort, säger Magnus Svensson.

Hur kommer det kännas på lördag?

– Man kommer troligtvis ha en speciell känsla hela morgonen, vi ska käka lite mat innan och det kommer nog vara en pirrig känsla när man ser sin bild där uppe i taket bland de stora, säger Magnus Svensson.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se