LEKSAND

Himlaspelet i kris efter minskade bidrag

1:55 min

Istället för önskade 70 000 kronor i bidrag så får nu Himlaspelet bara 20 000 av Leksands kommun. Något som kan betyda slutet för Himlaspelet. Situationen är mycket allvarlig, säger Bo Hedberg, som är tillförordnad ordförande för Himlaspelet.

– Då får man riskera sina egna pengar för kassan har blivit noll. Det har gått dåligt på senaste år, och det krävs rehabilitering. Och därför orkar vi inte med något Himlaspel i år, utan vi skulle ha några mindre konserter och sedan bygga upp en organisation som skulle kunna få ett fungerande Himlaspel 2014. Men får man inte de folkvaldas stöd för en sådan här sak så är det ju svårt att bedriva en sådan här verksamhet. Det säger Bo Hedberg, som är tillförordnad ordförande för Himlaspelet.

– Vi ska ha styrelsemöte på fredag och extra årsmöte i mars och då får vi ta ställning till hur vi ska göra, fortsätter han.

Hur upplever du att situationen är idag?

– Den är mycket allvarlig. Nu är det ju så här att teaterverksamhet inte fungerar utan stöd, att ha en helt självgående verksamhet är väldigt svårt.

Vad skulle det betyda om Himlaspelet inte kunde fortsätta?

– Det är väldigt tråkigt, men har man inte ett allmänt stöd då ska man inte bedriva sådana här verksamheter, säger Bo Hedberg.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se