ELDSJÄLSGALAN

Magnus Thång i Lima IF kan bli Årets Eldsjäl

1:25 min

Ikväll är det dags för Eldsjälsgalan som sänds på TV4 direkt från Göteborg. Ett flertal priser ska delas ut, bland annat priset till Årets Eldsjäl i Sverige. Ett pris som Magnus Thång i Lima IF är nominerad till.

TV4 sänder ikväll direkt från Lisebergshallen i Göteborg, där priser delas ut till engagerade personer i kategorierna Årets eldsjäl, Årets unga ledare och Årets förening för prestationerna under 2012.

Och Magnus Thång i Lima IF är alltså nominerad till priset för Årets Eldsjäl. Så här berättar han om hur mycket han jobbar för föreningen i Lima:

– Rent fysiskt på arenan är det väl en till två kvällar i veckan och sedan vid tävlingstillfällena. Men det mesta jobbet går ju åt mellan, när det inte syns. När man fixar för tävlingar, läger och träningar och så, säger Magnus Thång.

Hur länge har du varit engagerad i Lima IF?

– Det var innan vi fick barn själva när frun och jag flyttade ihop och hon var väldigt fotbollsintresserad, så vi började ta hand om små grupper med byafotboll. Sedan fick vi egna barn för 13-14 år sedan och sedan har det gått på.

Ikväll är det dags för galan, vad tänkte du när du fick reda på att du var nominerad?

– När man är på en sådan liten ort så tänker man på alla man har runt sig, som gör lika mycket de. Men man får ju ta åt sig och visa att föreningen är aktiv, säger Magnus Thång.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se