skid-vm i val di fiemme

Calle Halfvarsson kör sistasträckan i stafetten

VM-debutanten och nykomlingen i stafett i mästerskaps-sammanhang, Calle Halfvarsson Falun-Borlänge SK, får förtroendet att köra den avslutande sträckan i det svenska stafettlaget på fredag. Calle har gjort ett starkt VM, säger herrtränaren Arild Monsen.

I tur och ordning ställer Sverige upp med Daniel Richardsson, Johan Olsson, Marcus Hellner och Calle Halfvarsson i herrstafetten över 4x10 kilometer i skid-VM i Val di Fiemme.

Sverige har inte tagit stafettguld i VM sedan 1989, då bland andra Radiosportens expertkommentator Torgny Mogren ingick i det svenska guldlaget.

Nu går Halfvarsson in i laget och tar dessutom hand om sista sträckan i stället för Marcus Hellner, som abonnerat på platsen de senaste åren.

– Det är ingen hemlighet att Calle har gjort ett starkt VM med placeringarna 7-7-6. Sedan var det fråga om var han skulle gå, säger herrtränaren Arild Monsen.

– Tidigare har Marcus varit given på sista sträckan. Men resultaten visar att han har en del fram till toppformen, då tror vi att det är bättre med den här uppställningen.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se