Just nu

  • Fotboll, Brage-Jönköpings Södra, kl. 18.55!
hockeyallsvenskan

Mora IK nära playoff efter ännu en seger

2:31 min

För en vecka sedan var Mora så gott som uträknat. Nu, efter segern mot Tingsryd med 3-2, väntar en dramatisk avslutningsmatch mot Almtuna, där en seger kan ta Mora till playoff.

Mora satte högsta fart direkt mot Tingsryd. Ledningsmål från Daniel Viksten redan efter 23 sekunder. Ändå blev det här en nervös transport för spelarna i Mora IK.

Till slut stod ändå dalalaget som segrare med uddamålet och i och med Oskarshamns förlust mot Asplöven med 3-4 så är Mora bara en poäng bakom inför slutmatchen.

Det är också så raffinerat, att fyra lag - med allt att spela för - möts. Almtuna-Mora och Tingsryd-Oskarshamn. Mora och Oskarshamn slåss om den sista playoff-platsen, Almtuna och Tingsryd för att undvika negativt kvalspel.

Leksand åkte på tredje raka förlusten, den här gången var det Karlskoga som vann med ?-?. Den minst sagt stökiga bortamatchen innehöll massor av utvisningar.

Karlskoga mycket hetare i kampmomenten, och frågan är var seriesegraren Leksand står inför kvalserien. Nu återstår dessutom bara en chans att slå poängrekordet och att avsluta grundserien som ett vinnarlag. Detta mot Malmö på lördag.

Sporten
sporten.dalarna@sr.se