Stefan Löfven (S) presenteras som ny partiledare för Socialdemokraterna Foto: Jens L´Estrade/Scanpix.
SOCIALDEMOKRATERNA

S vill ha dialog med dalfolket

1:13 min

Idag kommer Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven till Ludvika för att vara med på daladistriktets årsmöte. Och inför mötet har partiet samlat in åsikter och frågor från dalfolket på internet.

"Hur ska socialdemokraterna gå tillväga för att ungdomar ska vilja jobba i den offentliga sektorn?"

"Hur ser dagens arbete ut i den nya tidens företag. Jämför Stardoll, Angry Birds, iZettle, Spotify eller liknande. Där ligger framtiden. Vad gör ni för att uppmuntra den typen av företagande?"

Frågorna som socialdemokraterna har samlat in diskuteras under årsmötet idag under parollen "dialog för nya jobb".

– Vi har fått in ungefär 30 olika förslag, säger Peter Dahlgren som är ombudsman i Socialdemokraterna i Dalarna.

Är inte det ganska lite?

– Ja, vi har i och för sig bara varit ute i nästan en vecka och diskuterat det här. Så det här kommer ju fortsätta. Vi siktar på tusentals förslag fram till valet.

Ja, Peter Dahlgren har höga förväntningar på en ökad dialog med Dalfolket. Samtidigt minskar antalet medlemmar socialdemokraterna. Jämfört med för tio år sen har mer än en tredjedel försvunnit.

– Det är ju färre och färre som är politiker idag, färre och färre som är förtroendevalda. Det är klart att det märks i dialogen med medborgarna. Därför är det ju extra viktigt att vi som faktiskt är politiker är tydliga med att medborgardialog är grunden för att förändra och utveckla samhället till det bättre, säger Peter Dahlgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista