Foto: Scanpix.
DALARNA

Tv-licens även för datorer och surfplattor

"Lägg det på skatten istället!"
2:44 min

Från och med nu ska man betala tv-licens för även datorer och surfplattor. Detta då dessa kan ta emot tv-program.
Vad tycker du om detta? Kommentera i artikeln.

Det vi kallar tv-licens bekostar Sveriges Television, Utbildningsradion och och Sveriges Radio, och de är fristående från staten och fria från reklam.

Alla som har en apparat som kan ta emot tv-programmen ska betala, men det räcker med en tv-licens per hushåll, oavsett hur många apparater man har.

Alla borde betala via skatten, tycker några som vi har pratat med. Onödigt och dyrt om man inte har en tv, tycker andra.

Hör alla röster i ljudfilen.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Fråga

Sagt på Facebook om radio/tv-licensen:

Bara betala och se glad ut/Katarina Nina Hallberg

Inte okej tycker jag!/Jenny Garbergs-Mattsson

Det blir ju inte dubbla avgifter men det blir ju i princip en skatt, för staten förutsätter att man snart ska göra alla affärer med statens myndigheter via dator, så alla vuxna måste ha en. Om alla ska betala, spara in hela Radiotjänst, ta in en skatt och använd besparingarna till vettigare saker/Ann Lewis Lloyd

Jag betalar redan TV-licens och på något sätt borde ju detta höra ihop med att för få betalar trots att de haft TV i hela livet. Dock tycker jag detta är bedrövligt. Att man inte ska få bestämma själv över vad man vill titta på. Personligen skulle jag helst slippa SVT helt då jag tycker deras utbud är för dåligt, däremot lyssnar man ju på sr och därmed skall jag då betala ca 2000 ändå. Jäkligt tveksamt i alla fall. 2000 är rätt mycket pengar för en del om man ser till deras programutbud såsom sport och nyheter. Man borde i alla fall lyssna mer på folket/Tomas Engman

Skulle gärna betala om man slipper all förbaskade reklam!!!/Börje Halvarsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".