Foto: Pier Marco Tacca/Scanpix.
MALUNG-SÄLEN

Rektor kämpar för skidgymnasiets framtid

"Den inställningen måste vi ha"
1:17 min

Svenska skidförbundet planerar att satsa på ett elitgymnasium och då riskerar ett eller flera av de tre alpina skidgymnasierna i landet att läggas ned. Men Monica Wall, rektor för gymnasieskolan i Malung-Sälen, är ändå positiv och tror att just deras skola kommer få vara kvar.

– Ja den inställningen måste vi ju ha, säger Monica Wall.

Idag finns det alpina skidgymnasier på tre platser i landet, i Gällivare, Åre och så Malung-Sälen. Minst en av dessa riskerar nu alltså att läggas ner, eftersom skidförbundet tror att de kan nå fler sportsliga framgångar på det sättet.

Men Monica Wall, håller inte med, hon tycker det fungerar bra som det är idag.

– Ja det är ju tråkigt att de vill minska antalet gymnasier, för det finns tre skidgymnasier som fungerar bra. Men det är ju deras beslut, säger hon.

Nu gäller det för skidgymnasiet i Malung-Sälen att övertyga skidförbundet om att just de ska få vara kvar som riksidrottsgymnasium.

– Vi har lämnat in en idé om hur vi vill fortsätta efter 2014 som vi hoppas faller i god jord, säger Monica Wall.

Om dom inte skulle välja er, vad händer då?

– Det innebär att vi inte har några alpina elever då på riksidrottsnivå efter 2014, men det finns andra vägar att gå om man vill ha alpina elever, säger Monica Wall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".