Foto: Ted Stöffling.
innebandy

Svidande förluster för KAIS Mora och IBF Falun

Roger Jonsson: "Vi gav bort andra perioden"
1:59 min

Den näst sista omgången i superligan blev ingen höjdarkväll för dalalagen. KAIS Mora föll hemma mot Djurgården med 5-6 efter förlängning, och IBF Falun åkte dit mot Dalen med hela 4-9.

KAIS Mora hade behövt en seger under ordinarie speltid för att ha en rejäl chans på seriesegern med en match kvar. Nu blev det inte så, utan Djurgården bärgade seriesegern via ett avgörande i förlängning.

Den stora anledningen till poängtappet var den andra perioden, då Djurgården släpptes iväg till 1-4 och 2-5. Under den andra halvan av matchen skärpte Moratjejerna till sig och 5-5 kom också med bara fem sekunder kvar av den tredje perioden.

Trist för KAIS Mora, förutom förlusten, var också att stjärnspelaren Sara Kristoffersson skadade ett nyckelben och lämnade matchen.  

Efter matchen kostaterades det att hon fått en förskjutning på nyckelbenet. Hon missar sista seriematchen mot Rönnby. Eventuellt kan hon bli borta längre och missa någon match när kvartsfinalserien drar i gång.

KAIS Mora får nu försöka nå tabellens andraplats, vilken också ger hemmaplansfördel i de avgörande matcherna under slutspelet. I nuläget saknas något plusmål upp till IKSU.

IBF Falun åkte i den näst sista omgången på en av säsongens största förluster. Dalen var numret större och tog kommandot direkt. Gästerna hade 4-0, 6-1 och 8-2 - IBF Falun var således aldrig nära.

För IBF Falun, fortfarande tabellsjua, behövs nu en uppryckning i avslutningen mot jumbolaget Linköping under söndagen, detta för att få en god känsla inför slutspelet.

Sporten
sporten.dalarna@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".