Ann och Kerstin i rummet där de flesta konstiga saker hänt. Foto:Lars Svan.

Medium ska driva ut spöken ur Kerstins butik

"Här börjar vi med att släcka men nu lyser det"
2:23 min

Kaffekoppar som går sönder av sig själva, tavlor som rasar ner och känslan av att någon tittar på en. Det händer märkliga saker i Kerstin Halvarssons butik i Ludvika. Så märkliga att hon tog kontakt med tv-programmet Det okända.

När Gomorron Dalarna besöker Kerstins prylmarknad inför programmet, som sänds ikväll, händer märkliga saker. Men det är inget ovanligt; Kerstin berättar att det hänt konstigheter i butiken ända sedan hon flyttade in för fem år sedan.

– Det händer ju ofta att tavlor ramlar ner från väggen, det är mycket vanligt, säger Kerstin Halvarsson som äger butiken.

Hon är inte rädd, men tycker att det kan vara obehagligt ibland, särskilt när det är mörkt ute. Hennes forne kollega Ann Andersson håller med.

– Jag skulle inte sova kvar här under natten, inte själv iallafall, säger Ann. 

Mediumet Terry Evans har varit på besök i Kerstins affär och försökt få kontakt med andarna. Om han fann det han sökte och om Kerstin och Ann fick svar på sina frågor, ja det får vi se i kväll på tv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".